Xiaomi Telefonlar İçin Kurumsal E-posta Kurulumu

19 Mayıs 2021
Android / IOS
9 1

Xiaomi ya da Android telefonlara firmanıza ait eposta adresini kurmak oldukça kolaydır.

Bu işlemlere başlamadan önce e-posta adresinizin ve şifrenizin doğru olduğuna mutlaka emin olunuz.


Ana ekranınızda bulunan Ayarlar butonuna basınız.
NOT: Ayarlar bölümümünü sürükle bırak yöntemi ile iç sayfalara taşıdıysanız o bölümden butona basınız.


Ayarlar bölümünde Hesaplar & senkronizayon butonuna basınız.

Hesaplar & senkronizasyon bölümünden +Hesap Ekle butonuna basınız.

+Hesap Ekle bölümünde Kişisel (IMAP) veya Kişisel (POP3) seçeneklerinden sizin için uygun olanı seçiniz. Biz Kişisel (IMAP) seçeneği ile kurulum yapacağız.

POP3 ve IMAP ayrımını bilmiyorsanız bilgi almak için tıklayınız >>>


Bu alana E-Posta adresinizi giriniz ve Manuel Kurulum butonuna basınız.


Bu ekranın en üstünde kurmak istediğiniz E-Posta hesabı yazacaktır ve size tekrar Kişisel(POP3)Kişisel (IMAP Erişim) mi kuracağınızı sorulacaktır. İstediğiniz seçeneği seçiniz.


Seçimi yaptığınız anda E-posta adresinizin şifresi sorulacaktır. Şifrenizi giriniz ve Sonraki butonuna basınız.


En önemli ayar bölümlerine geldik. Gelen Sunucu Ayarları bölümünde Kullanıcı Adı yazan alanda mutlaka kurmak istediğiniz E-posta adresi yazmalıdır. Şifre alanınız dolu olmalı, normal şartlarda Kullanıcı Adı ve Şifre alanınız ilk başta doldurduğunuz için otomatik dolu olarak gelecektir ama sorun olmaması için tekrar kontrol edebilirsiniz. Sunucu alanı önemlidir. Sunucu alanına mail.domainadiniz olmalıdır. Biz [email protected] adresinin kurulumu yaptık, bu nedenle sunucu adı mail.fazlakolay.com oldu domain adımız www.deneme.com.tr olsa idi sunucu adımız mail.deneme.com.tr olacaktı. Tam sunucu adınızdan emin değilseniz mutlaka Hosting Hizmeti aldığınız firmadan bu bilgileri edininiz.

Tüm alanları doldurduktan sonra Sonraki butonuna basınız.


Gelen sunucu kadar Giden Sunucu Ayarlarıda önemlidir. Bu alandan Gelen Sunucu Ayarları ile aynıdır. Kullanıcı Adı, Şifre ve Giden Sunucu adınızı giriniz.
Gelen Sunucu Adınız gibi Giden Sunucu adınızda mail.domainadınız olmalıdır.
Örneğin; www.test.org.tr giden posta sunucu adı: mail.test.org.tr

Gelen Sunucu ayarlarıdan Giden Sunucu ayarlarında tek fark vardır “Oturum açmak gerekir” bölümü aktif olmalıdır, kesinlikle pasif yapmayınız. Zaten otomatik olarak da aktif gelmektedir.

Tüm alanları doldurduktan sonra Sonraki butonuna basınız.


Hesap Seçenekleri alanındaki ayarları kendinize göre düzenleyebilirsiniz yada standart bırakabilirsiniz ve Sonraki butonuna basabilirsiniz.


Son olarak size E-Posta Hesabınızda ileti gönderirken kullanmak istediğiniz adı soracaktır. Bu alana istediğinizi gibi doldurabilirsiniz. İster kendi adınızı ister firma adınızı isterse şirkette bulduğunuz pozisyon adınızı yazabilirsiniz. Örneğin; Fazla Kolay Destek Ekibi veya Destek Ekibi // Fazla Kolay

E-posta kurulum işlemleriniz tamamlandıktan sonra, hesabınıza erişimek için;

GMAIL hesabınıza tıklayınız.

Giriş yaptıktan sonra, en üstte bulunan profil fotoğrafınızın üstüne tıklayınız.

Bir popup çıkacaktır, kurulum işlemleri tamamlanan tüm hesaplar listelenecektir.  Bu alanından kurduğunuz mail adresine basıp, maillerinize erişebilirsiniz.

Yukarıdaki aşamaları doğru sıralama ve doğru bilgi ile yaparsanız hiçbir sorun yaşamayacaksınız lakin herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız yazımıza yorum yapabilir veya bizimle iletişime geçiniz.

Comments
  • Kurulu hesabi nasil kaldırabiliriz? Hesaplar bölümünde yalnizca kişisel gmail hesabim silinebiliyor. Şirket imap hesabım asla silinmiyor, yalnızca senkronize ediliyor yazıyor. Günlerdir uğraşıyorum, silemedim

    Elif 17 Nisan 2022 18:01 Yanıtla
  • Faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Benim sormak istediğim kurulum yaparken IMAP seçmeme rağmen senkronizasyonu 15 dk dan daha kısa süre ayarlamama izin verilmiyor Gmail in genel bir özelliğimi acaba

    Uğur ÇOTUK 3 Mart 2022 15:46 Yanıtla
  • Kurulum yaptım fakat gelen maillerin ekleri gözükmüyor.

    Adnan aras 21 Ocak 2022 22:30 Yanıtla
  • sunucu açılamadı diyor dedikleriniz doğrultusunda yaptım ama xiaomi redmi 9 telefonuma ilk e postamı kuramadım google dan yaparken sunucuyla iletişime geçilemedi diyor ne yapmalıyım?

    buse 28 Kasım 2021 14:32 Yanıtla
    • IMAP mi POP3 mü denediniz?
      Eposta adresinizin tamamını yazdınız mı?
      Gelen ve giden sunucu ayarlarına yazdığınız adresin doğruluğundan emin misiniz? Gerekirse hosting firmanızdan teyit edip yeniden deneyiniz.

      Barış Bayram 14 Aralık 2021 13:54 Yanıtla
  • Pingback: POP ve IMAP Arasındaki Fark Nedir? - Fazla Kolay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir